ZRAZIL DÔCHODKYŇU: Opitý vodič spôsobil žene ťažké zranenia

19.02.2024 Bratislava

Bratislava 19. februára (TASR) - Vodič s 2,04 promile zrazil v bratislavskej Dúbravke na priechode pre chodcov 82-ročnú chodkyňu. Dôchodkyňa utrpela ťažké zranenia v oblasti hlavy, panvy a nôh, s ktorými bola prevezená do bratislavskej nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Nehoda sa stala v nedeľu (18. 2.) v skorých ranných hodinách. "Podľa doposiaľ zistených informácií 36-ročný Matúš N. viedol motorové vozidlo značky Škoda v pravom jazdnom pruhu po ulici Saratovská smerom na ulicu M. Sch. Trnavského, pričom nedal prednosť 82-ročnej chodkyni, ktorá v tom čase prechádzala po riadne vyznačenom priechode pre chodcov," priblížila Šimková.

Hliadka podľa hovorkyne obmedzila muža na osobnej slobode a eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Tam ho umiestnili do cely policajného zaistenia. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 36-ročnému Matúšovi N. trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," podotkla Šimková.
 

Vyberte región